Střediskové Vánoce 2006 - 16.12.2006

28.12.2008 14:10

Sešli jsme se 16. 12. 2006 v 10:00 hod. ráno v klubovně. Rozdělili jsme se na dvě skupinky. Jedna skupinka připravovala věci na bazar a druhá skupinka připravovala odpolední Vánoce.

Kuňka s Mackem dělali girlandu z větviček a tu pak pověsili nade dveře do společné klubovny. Světlušky Bafík, Terka, Plašan  se postaraly o cukroví. Kolouch se Šlahounem a Hobitem strojili stromeček a větvičky. Šikula při tom rostl. Psychicky to nevydržel a raději odešel.

Oficiálně zahájil Šikula Vánoce chvilku po čtvrté hodině. Přivítal nás a pověděl něco o Vánocích. Pak přišla na řadu scénka děvčat. Zazpívaly koledy a ke každé koledě zahrály scénku. Zitka ša hrála Josefa, Popelka Marii, Bafík anděla a zbytek se podělil o pastýře a tři krále. V jesličkách - v kolébce - leželo miminko panenka jako Ježíšek. I zpívajícího oslíka jsme měli. Koledy sklidily úspěch.

Pak jsme si ještě chvilku povídali, když Šikula povídá:“Tak se mě zdá, že vyšla první večerní hvězda, která symbolizuje narození Ježíška a asi i my tu máme nějaké dárečky.“ A pustil se do rozdávání dárečků. Když pod stromečkem nezůstal ani jeden dárek, rozsvítili jsme velké světlo, abychom na to rozbalování viděli. Byli jsme už zvědavý, co nám Ježíšek nadělil. Pak jsme si dárečky vzájemně ukázali.

Ze stolů jsme při tom mlsali cukroví a dobroty přinesené z domovů a zapíjeli je čajíkem. Byla volná zábava. Čas neskutečně utíká a než jsme se nadáli bylo skoro sedm hodin. ač neradi, museli jsme v klubovnách poklidit, zamést, umýt nádobí. Po sedmé hodině jsme se rozloučili a pomalu odcházeli do svých domovů.

—————

Zpět


Kontakt

Junák - český skaut,

středisko Tajfun Tachov, z.s.
Sokolovská 2210
347 01 Tachov

IČ: 48 32 69 68

kontaktní adresa:
Kristina Pěchoučková
Bělojarská 1470
34701 Tachov 1



+420 6 nula 5 1 devět 0 4 čtyři 5


TOPlist