Střediskové vánoce - 17.12.2005

28.12.2008 13:14

Sešli jsme se 17. prosince v jednu hodinu odpoledne v našich skautských klubovnách. Šikula nám rozdělil práci, která byla zapotřebí

Sešli jsme se 17. prosince v jednu hodinu odpoledne v našich skautských klubovnách. Šikula nám rozdělil práci, která byla zapotřebí udělat, jako např. ustrojit stromeček, udělat svícny na stůl, připravit cukroví a jiné pohoštění, uvařit čaj, vyzdobit klubovnu. Za chvilku dorazili Bílá Vrána se Zitkou a Betlémským světlem. Od svíčky v lucerně jsme zapálili svíčky na ozdobených svícnech na stole.

Čas utekl jako voda a blížila se čtvrtá hodina. Od čtyř totiž naše Vánoce začnou oficiálně. Z pozvaných hostů dorazili: Bobřík, Bílý vlk, Mamina a Amálka s malým Vojtou. Šikula nás všechny přivítal a povídal nám o Vánocích. Potom přišel na řadu program. Kuňka s Breptou hrály na flétny koledy. Některé jsme si také zazpívali. Při koledě „Nesem vám noviny“, do klubovny vlétla Maty převlečená za anděla a rozdávala nám skutečné noviny. Na housle nám zahrál Rejpal.

A protože Šikula první spatřil vycházející hvězdu - betlémskou, byl čas na Ježíška. Šikula se teda chopil rozdávání dárečků a že jich bylo požehnaně. Pak jsme je rozbalovali všichni najednou. A také jste zvědaví, co jsme pod stromečkem našli? Našli jsme tam krásně zdobené květináče, figurky z vizovického těsta, náramky z korálků, zdobené zavazovací desky, záložky, zdobené malé šperkovnice a Miška dokonce dostal krásnou myš vyrobenou z květináčů. Po nadílce jsme se pustili do cukroví a jednohubek. Povídali si a ukazovali si dárky. Hosté se s námi rozloučili a my v zábavě pokračovali dál. Světlušky a vlčata se honili po chodbě a různě blbli, ti starší (a rozumnější?) debatovali.

Nic netrvá věčně, tak i my jsme poklidili v klubovnách a vydali se večerní tmou k našim domovům.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Junák - český skaut,

středisko Tajfun Tachov, z.s.
Sokolovská 2210
347 01 Tachov

IČ: 48 32 69 68

kontaktní adresa:
Kristina Pěchoučková
Bělojarská 1470
34701 Tachov 1



+420 6 nula 5 1 devět 0 4 čtyři 5


TOPlist