Silvestr 2006 (27.12.2006 - 1.1.2007)

28.12.2008 14:14

jako každý rok se parta skautíků rozhodla, že si poslední chvíle roku užijí společně.

A tak jsme se sešli ve středu 27. 12. na autobusovém nádraží kolem třetí hodiny v počtu devíti účastníků. Z toho dva jeli autem. Cesta autobusem byla klidná. Když se blížil náš cíl, tak jsme se připravili a na zastávce jsme vyskákali a hurá do lesů! Došli jsme k naší milované boudě. Rozdělili jsme si úkoly. Maty zatopila, Miška se Šikulou připravili pelíšky a Kuňka s Bafíkem a Mafíkem šli pro vodu do studánky. Když bylo vše hotovo, tak jsme si vybalili a najedli. Poté jsme čekali, až přijede Šídlo  se Zitkou, kteří vezli nákup. Když jsme uklidili potraviny, tak jsme zjistili, že nám ještě něco chybí a tak se znovu jelo nakoupit. Večer jsme hráli tradičně hru na osobnosti. Spinkat jsme šli okolo desáté. Maty nám četla na dobrou noc, ale někteří to vydrželi až do konce, takže šli spát společně s ní o půlnoci.

Když jsme se ve čtvrtek 28. 12. probudili, šli jsme se umýt a nasnídat. Dopoledne jsme se věnovali vaření oběda a sladkého nicnedělání. Po obědě jsme se všichni, jako prasátka od korýtka, odvalili do pelíšků. Po odpočinku jsme se vydali ven. Šli jsme v klídku. Jen Hobit s Mafíkem neustále blbli a tak jsme je nechali v dobré víře, že večer budou hodný. Ale to jsme se ukrutně mýlili. Večer zase nevěděli, kterou lumpárnu udělat dřív.

29. 12. pátek - odpoledne jsme se vydali do Starého Sedliště nakoupit čerstvé pečivo a opět jsme zjistili, že nám něco z potravin chybí. Kdopak asi psal seznam potravin? Po cestě jsme si povídali a tak docela utíkala. Ve Starém Sedlišti si každý nakoupil dle své chuti. Někteří své zásoby stihly před krámem sníst a cesta zpět s plnými břichy není nic moc. Avšak cestou vytráví, a tak je v žaludku zase místo na večeři, zvlášť když je dobrá. Na boudu jsme došli za šera. Po večeři se Zitka s Maty šly umýt. Ostatní hráli indiánské kostky, které se protáhly až do večerky. Neustále vyhrával Miška. Na dobrou noc jsme slyšeli další část příběhu.

Když jsme vstávali v sobotu 30. 12., byl už Šídlo, Miška, Mafík v Tachově na hokejovém turnaji. Mafík hraje hokej a na zápase nesměl chybět. Dnes jsme si zadělali těsto na vánočky. Než těsto vykynulo, zahráli jsme si venku hru - na čísla. Když nám těsto vykynulo, zamíchali jsme do něho rozinky a zase šli ven. podívali jsme se na bunkr a pak se rychlostí blesku vrátili do boudy, aby nám těsto nepřeteklo. Začali jsme motat malé vánočky. Každý svojí. Šlo nám to pěkně od ruky. Večer přijeli naši hokejisté i s brankářem. Po večeři si holky umyly vlasy. Hráli jsme pexeso s pokémony a povídali si. Do postele jsme zalehli jak vojáci po bitvě a byli jsme úplně tuhý.

30. 12. silvestrovské ráno. A to myslím vážně, že ráno. Očekáváme příjezd návštěvy - vraního hnízda. šikula nás vyhnal z postelí. Návštěva přijíždí před polednem. K obědu s námi zasedá Bílá Vrána se Sluníčkem a Jakubem. Po poledním klidu šli kluci na procházku, aby se holky mohly vykoupat. Za hodinku byly umyté, a tak než se kluci vrátili, začaly tvořit chlebíčky a jednohubky. Když dorazili kluci, šli nám pomoc. Rozkrájeli jsme 20 rohlíků a 5 vek. Po této práci se ještě umyli kluci. To už byl večer. Ještě předtím jsme se rozloučili s návštěvou. Šikula dohlížel na dušení králíků - naší večeře. V osm hodin večer jsme zasedli k večeři, poslední v tomto roce. Když jsme králíky obrali na kost, zkoumali jsme jejich kostru. Byla to docela zábava. Po večeři jsme chtěli zdolat rekord: kolik se nás vejde na horní postel palandy. Nevím už, kolik se nás tam namačkalo, ale víme, že vydrží váhu pěti lidí tj. 4 metráky. Pak už jsme si povídali a přitom jedli. Některým z nás se už chtělo spát, ale do půlnoci vydrželi. (pozn. Sluníčka: nic nevydrží, bačkory jedny). Před půlnocí jsme zapálili ohníček. Na březovém svitku kůry jsme měli napsaná přání, jedno pro ostatní, druhé pro sebe. Řekli jsme to přáníčko pro druhé a hodili kůru do plamene. Nechyběl ani přípitek. Maty předvedla svá umění s ringlema (koule). O hodinu později jsme už všichni leželi ve spacáku. (pozn. Sluníčka: kde jsou ty doby, kdy jsme chodili spát až k ránu).

1. 1. 2007 Probudili jsme se do nového roku. Vstávali jsme dopoledne a poslední spáči vstávali okolo poledního. K obědu jsme dojedli zbytky od včerejška a pustili jsme se do úklidu. Pro nás utrpení. Kolem druhé hodiny jsme opouštěli boudu. Šídlo se svými sourozenci Bafíkem a Mafíkem odjeli autem. Maty a Kuňka šly přes Dlouhý Újezd. Šikula s Miškou a Zitka šou to vzali přes Rozsochu. Všichni došli domů mokří, ale šťastní. Před námi je další rok. Jaký bude? To se necháme překvapit.

(sesmolila Maty, poupravila Sluníčko)

—————

Zpět


Kontakt

Junák - český skaut,

středisko Tajfun Tachov, z.s.
Sokolovská 2210
347 01 Tachov

IČ: 48 32 69 68

kontaktní adresa:
Kristina Pěchoučková
Bělojarská 1470
34701 Tachov 1



+420 6 nula 5 1 devět 0 4 čtyři 5


TOPlist