Karamelová věž - 10.5.2006

28.12.2008 13:57

Karamelová věž je název náborové akce, kterou jsme uspořádali dne 23. 9. 2006 na školním hřišti ZŠ Zárečná.

Sešli jsme se již v devět hodin u kluboven. Naložili jsme připravené věci Šídlovi do a na auto. A pak cyklisti osedlali své železné oře, pěšáci odkráčeli a automobilisti odjeli na hřiště. Zde jsme museli postavit týpí, věž a rozhodit stanoviště. Když už jsme měli týpí skoro postavené, tak se roztrhlo. Museli jsme honem do klubovny pro nové. Pak zase došly špendlíky na přidělání fotek na nástěnky, tak zase do klubovny. Měli jsme co dělat, abychom vše stihli. Narychlo jsme se naobědvali a převlékli do krojů, aby ve 13:00 bylo vše připravené a my mohli začít.

Účastníci si u Šídla poslechli legendu „Karamelové věže“ a pak se vydali na jednotlivá stanoviště.

Jako první museli navštívit „knihovnu“, kde si vyluštili zašifrovanou zprávu.

2. U čarodějnice Villandry museli prolézt temným tunelem a splnit ještě malý úkol.

3. Jízdu zručnosti absolvovali mladší účastníci na koloběžce, starší na kole a to slalomem mezi plechovkami. Tu měly na starost světlušky Bafík a Terka.

4. U Jardy byla lanová lávka, kterou museli zdolat a správně přiřadit podle obrázků horolezecké náčiní jako např. různé karabiny, lana, háky…

5. Na dalším stanovišti se utkali v bitvě s mečem a štítem.

Šesté stanoviště účastníci zdolali poté, co úspěšně přepluli jezero k Mramorové věži. Za úkol zde bylo složit z papíru lodičku nebo parník. Někteří by dopluli jen tak tak, někteří by nedopluli vůbec.

7. „V Okružním oceánu ztroskotala fregata jménem Elison, která převážela vzácný poklad  a vy jste se stali objeviteli a máte za úkol ten poklad najít.“ Na tomto stanovišti se v hlubinách kalné vody hledaly zlaté nuggety.

8. Na posledním stanovišti čekal Pavel s provázkovými chůdy, na kterých museli aktéři absolvovat určenou trasu.

Pokud účastník na každém stanovišti splnil úkol, dostal karamelu. Všech osm karamel si pak vyměnil u Šídla za klíč a s klíčem uháněl ke Karamelové věži, kde si vyšplhal pro cenu. Na zemi ho Béďa oblékl do horolezeckého výstroje a pak sám zúčastněný vyšplhal nahoru pro nějakou cenu, která se mu zrovna líbila. Dolu ho pak spustil Kobra.

Po takovéto cestě se pak mohli účastníci posadit v týpí, kde na DVD běžel krátký film o skautingu a u Šikuly dostali propagační letáky a mohli shlédnout fotky z letošního tábora.

Akci jsme ukončili okolo páté hodiny odpolední.

- akce se zúčastnilo kolem 30ti dětí

- jedno z našich vlčat si blbnutím přivodilo tržnou ránu na hlavě a má pár stehů

- trojice týnejdžrů, která se také zúčastnila, následovně zapálila cenu - plyšáka (a zrovna po něm někteří naši členové prahli)

Naše poděkování patří řediteli školy Z.Hnátovi, který nám propůjčil školní hřiště, MěKS za nalepení plakátů a upoutávku v tachovském vysílání a všem účastníkům a rodičům.

—————

Zpět


Kontakt

Junák - český skaut,

středisko Tajfun Tachov, z.s.
Sokolovská 2210
347 01 Tachov

IČ: 48 32 69 68

kontaktní adresa:
Kristina Pěchoučková
Bělojarská 1470
34701 Tachov 1



+420 6 nula 5 1 devět 0 4 čtyři 5


TOPlist