Den sesterství - 24.-26. 2. 2006

28.12.2008 13:41

III. oddíl skautek a světlušek ho prožíval celý víkend.

 

Pátek

V odpoledních hodinách jsme se sešly v klubovně. Po vybalení a večeři jsme se pustily do příprav na sobotu. Dopilovaly jsme program a upekly sušenky a bublaninu, mňam.

 

Sobota

Sluníčko nás vzbudila v osm hodin zpívaným budíčkem, vůbec se nám nechtělo z vyhřátých spacáků. Po snídani jsme se pustily do dodělání rekvizit na program. Ještě po obědě jsme dodělaly poslední zbytečky. Před druhou hodinou se pomalu začalo scházet středisko a pozvaní hosté. Po akademické čtvrt hodince jsme to rozbalily

Programem provázela Zitka ša s Popelkou. Všechny uvítala a na úvod jsme je přivítaly krátkou písničkou. Pak následoval skautský dívčí sbor se skautskými písněmi - I. část. Pro případ, že by se to nedalo poslouchat, dostal každý účastník vatové polštářky a obvaz a názorně jsme ukázaly, jak je použít. Dále přišla na řadu scénka. Letos není scénka historická, nýbrž současná, a to z tábora. Jmenuje se "Táborový den". Hlavní postavou byl bratr - střediskový vůdce Šikula, kterého ztvárnila Kuňka. Po našem hereckém výkonu byla krátká přestávka.

Druhou část programu zahájil opět dívčí pěvecký sbor. No a pak přišla na řadu společenská hra Kufr. Určitě si ji pamatujete z televize. Vylosovaní hosté, coby nápověda, napovídala vylosovaným hráčům. A takto to celé dopadlo:

 

nápověda

hádající

místo

cena

v čem se soutěžilo

Choli

Pavel

  5.

lízátko

hádání podstatných jmen

Šídlo

Plašan

  4.

tatranka

pantomima

Mamina

Šupinka

  3.

neperlivá voda

hádání předmětů

p. Šebková

Brepta

  2.

vařečka

hádání obrázků

Šikula

Tom

  1.

tričko+vylosování čísla, pod kterým byla další výhra 

 

A protože se program chýlil ke konci, vzal si slovo ještě Šikula. Poděkoval za program a všem sestřičkám rozdal přáníčka – origami - složenou kytku.

Úplně na závěr jsme zazpívaly písničku jako poděkování za návštěvu. Byly jsme odměněny potleskem. Následovala volná zábava. Sušenky i bublanina zmizely tak rychle, že kdo zaváhal, neměl už pak šanci.

Skautíci se pomalu rozcházeli domů a my zůstaly samy. Kuňka uvařila moc dobrý buřtguláš, po večeři Barča s Plašanem a Papouškem umyly nádobí, trochu se poklidilo. Večer jsme sesedly kolem stolu a zhodnotily program. Co bylo dobré, co je zapotřebí vylepšit apod. Do spacáků jsme uléhaly docela unavené.

 

Neděle

Budíček je už v sedm. To abychom vše stihly. Po snídani a hygieně jsme se sbalily a daly se do velkého úklidu. Umyl se zbytek nádobí, zametly se klubovny, uklidily, aby zase byly v původním stavu. Leckde i v lepším.

Víkend jsme ukončily pokřiky. Po stisknutí levice jsme se vydaly do svých domovů.

 

Děkujeme za účast I. oddílu skautů a vlčat, hostům: Mamině, Šestizubce (nejen za její dobrou roládu), Cholimu, Bílému Vlku, Šupince. A ti, kteří nepřišli, můžou jen litovat.

 

Zaznamenala: Sluníčko

—————

Zpět


Kontakt

Junák - český skaut,

středisko Tajfun Tachov, z.s.
Sokolovská 2210
347 01 Tachov

IČ: 48 32 69 68

kontaktní adresa:
Kristina Pěchoučková
Bělojarská 1470
34701 Tachov 1



+420 6 nula 5 1 devět 0 4 čtyři 5


TOPlist